Sunday, 20 October 2013

Puisi Civil Engineering


Siapa aku di matamu

Kau fikir aku steel?

Yang bisa menanggung tension

Ataukah aku ini concrete?

Yang tegar menahan compression darimu


Tahukah kau

Aku ini sudah terlalu penat berdepan stress, pressure dan load


Aku ini tidaklah segah crane

Penuh daya memindahkan beban dari site benakmu

Aku juga bukanlah cement

Yang bisa kau bancuh bila saja mahumu


Aku ini hanyalah safety helmet

Yang berusaha melindungi

Tapi kan hancur jua

Bila force yang bertindak ke atasku

Melebihi paras moment balance


Mengertilah kau...


Ni namanya, sajak katil dan bantal

Sebab tak boleh tidur walaupun otak dah penat... hehe

0 861 komen:

Post a Comment

Assalamualaikum. Hai!
Terima kasih baca.
Cer komen sikit?

.

.